torstai 12. lokakuuta 2017

Revontulia ja jäätelökokeiluja

Nyt tänä iltana on pitkästä aikaa kuutamo, ja taivaalla on ollut revontulien leikkiä. Sumua on paikoin paksulti, lämpötila on laskenut melko alas.

Huomenna torstaina ja ylihuomenna perjantaina testaillaan uutta gelatomakua. Jos sää on liian kylmä nauttia pehmiksestä paikan päällä, niin meillä on myynnissä myös take away-annoksia styroksirasiaan (styroksi säilyttää rakenteen hyvänä parisen tuntia, eli sen ajan kuluessa se täytyisi syödä tai saada pakastimeen). Mansikoita keräillään myös pieniä määriä edelleen - eli ihan kesäisiä herkkuja on siis edelleen saatavilla.

Omenoilla kannattaa herkutella myös, tällä hetkellä myynnissä on mm. Punakaneli ja Bergius-lajikkeita. Puristupäivinä (tai etukäteen muuten tilaten) meiltä on saatavissa myös omenatuoremehua 15 €/ ämpäri (omaan astiaan). Omenatuoremehu on siis käsitteemätöntä, eli sille ei ole tehty mittän muita toimenpiteitä kuin purisettu... ensin omenat toki murskataan, sitten puristetaan. Omenatäysmehua tehtäessä omenatuoremehu pastöroidaan eli kuumennetaan ja pullotetaan kuumana lasipulloihin.

Teemme edelleen myös rahtipuristusta, eli puristamme ja pullotamme tuoduista omenoista mehua sovitusti. Rahtipuristuaika sovitaan etukäteen p. 0400 - 625 636. Parhaiten meidät saa kiinni ma - la klo 12 - 18.

Ai niin - pensasmustikkaa on yhä edelleen vielä pensaissa jonkin verran. Sitä pääsee poimimaan aukioloaikoina.

Ei kommentteja: