lauantai 30. elokuuta 2014

Venetsialaisiltana

Tänään Mahnalassa, Miharissa vietetään Venetsialaisia klo 21 alkaen. Jos joku vielä ehtii lukea tämän, niin sinne kannattaa kurvata. Tarjolla on herkkuja ja illan lopuksi hieno tulitaideesitys.

Pensasmustikka- ja sokerimaissisesonki jatkuvat yhä edelleen runsaana ja karviaisia on pensaissa mukavasti. Puimasuulilla on myynnissä omenaa: Valkeaa Kuulasta, Vuokkoa, Julyrediä sekä huomenna saadaan myös ihanaa Bergiusta. Omenatuoremehua on myynnissä myös, samoin omenatäysmehua (eli siis jälkimmäinen on pastöroitua tuoremehua). Omenamehumme tehdään perinteisesti murskaamalla ja puristamalle omenat, eikä mehusta oteta mitään pois eikä siihen mitään myöskään lisätä.

Erilaisten vihannesten satokausi on myös runsas. Sokerimaissia, valkosipulia, puna- ja keltasipulia, porkkanaa, Siikli-perunaa, lehtikaalia, yrttejä - mitä muuta sitä kaipaa herkulliseen ateriaan? Lehtikaalia kannattaa myös pakastaa: lehtikaali (ja mangoldi ja selleri ja...) kannattaa kääräistä muovipussiin heti tuoreeltaan ja pakastaa. Esikäsittelyjä ei tarvita. Kun haluaa käyttää pakastettua kaalia tms, niin on helppo murentaa suoraan pakasteesta haluttu määrä (ja loppu takaisin pakkaseen). Yksinkertaisuus on herkullista.




Ei kommentteja: