perjantai 30. elokuuta 2013

Maissia paahtamaan!

Maissin paahtaminen avotulella on hauskaa - ja herkullista. Paahdettaessa tähkää ei kuorita, vaan se astetaan suojuslehtineen avotulelle. Tuli saa olla sen verran kova, että uloimmat suojuslehdet mustuvat. Kun toinen puoli on musta, tähkä käännetään. Ja toisen puolen kypsyttyä, kuoritaan ja syödään. Kannattaa kokeilla joko omalla nuotiolla tai meillä - meillä paahtopiste on toiminnassa, jos ei ole liian tuulista.

Huomenna lauantaina ja sunnuntaina on mahdollista päästä tiluskierrokselle traktoriperäkärryllä. Kierros lähtee Puimasuulilta klo 15, ja kestää vajaan puoli tuntia. Kierros on ilmainen.

Omenalajikkeista nyt on myynnissä mm. Suislepp, Vuokko, Valkea Kuulas, Bergius ja Melba. Omenamehua pääsee puristamaan päivittäiin omatoimipuristuspisteessämme: meiltä ostettujen omenoiden puristus on ilmaista, omien omenoiden puristus maksaa 20 snt / kg. Puimasuulissa on myynnissä omenatäysmehua (pastöroitua omenamehua) sekä omenatuoremehua. Puristuspäivinä myymme omenatuoremehua omaan astiaan 1 €/l.

Luumuja keräämme tänään hiukan myyntiin. Päivittäin keräämme myös yhä edelleen hiukan mansikkaa ja vadelmaa.

Huomenna lauantaina järjestetään Vammalan Seurahuoneen sisäpihalla Sadonkorjuu -tapahtuman, joss atarjolla on monenlaisia herkkuja. Olemme myös paikalla, nähdään siis ehkpä siellä!

Ei kommentteja: