lauantai 3. heinäkuuta 2010

Satotilanne päivittelyä

Mansikalla pääsatokausi on alkanut, tai alkoi itseasiassa muutama päivä sitten, kun selkeästi rupesi näkymään kypsiä marjoja koko alalla. Jopa myöhäisistä lajikkeista, eli Sengasta ja Hikusta, löytää kypsiä marjoja. Nyt on siis aika syödä ja säilöä mansikkaa. Meillä itsellä säilötään mansikkaa pakastaen, kuivaten ja hilloten. Pakkasen nurkkaan onkin jo kertynyt pieni nokko, ja kuivuri on nyt taas täydessä työn touhussa.

Perunaruntamalla ei kuulu mitään uutta. Siikliä ja Arielleä kerätään päivittäin, ja molempien koko myös suurenee joka päivä.

Sipulia on saatu myös nostettua, sekä ensimmäisiä valkosipuleita. Tilli on myös paikoin kerinnyt sopivan kokoiseksi, ja kesäkukkamaalla ensimmäiset kukkaset availevat nuppujaan.

Kasvimaa on vielä karun näköinen, mutta eiköhän tilanne kasvimaalla täsäs pikkuhiljaa kohene. Avomaan tomaatissa on jo ensimmäisiä avonaisia kukkia avoinna, ja maissi kasvaa silmissä.

Lampaista vielä: moni on ihemetellyt, missä lampaamme ovat. Vastaus on: siirtotyöläisinä maisemanhotitehtävissä. Tässä kotona on kyllä muutamia lampaita, mutta siirtotyöläiset ovat palaamassa kotinurkille elokuun aikana.

Ei kommentteja: