tiistai 24. kesäkuuta 2008

Sataa, sataa ropisee

Sadetta onkin sitten piisannut aika tavalla riittävästi. Paikoin näkymä ja tuntuma pelloilla on kuin Pohjanmaalla tulva-aikaan: seuraavaksi varmaankin pitäisi ryhtyä suunnittelemaan riisin viljelyn aloittamista. Rinnemailla penkereissä sitä taidetaan riisiä muuallakin viljellä.

Kylmyys on selvästi hidastanut mansikan kypsymistä, samoin nyt on havaittavissa toukokuun hallojen vaikutukset: avomailta ensimmäiset kukat ovat paleltuneet. Harsoilla ja sadettamalla suojatut pellot toki tuottavat jo marjoja, mutta kaikkiaan määrä ei ole nyt tällä hetkellä yhtä runsas kuin normaalisti tähän aikaan. Yleensä avomailta on noukittu ensimmäiset mansikat näihin aikoihin. Todennäköisesti kuun vaihteen tienoolla alkaa mansikkaa olla enemmän.

Kaikesta huolimatta itsepoimintaa on toki jo aloiteltu, nyt poiminnassa ovat Emily ja Jonsok-lajikkeet. Molemmat sopivat hyvin myös pakkaseen, ja itseasiassa niiden koko on juuri nyt oivallinen pakastusta ajatellen. Molemmista voi keittää myös hilloa, Emilystä mansikkahillo jää ehkä hivenen vaalemmaksi kuin Jonsok-hillo.

Ei kommentteja: